Home Orthodontie Apparatuur Praktijk Patientinformatie SOS

Bij de balie staat Els, een meisje van 13 jaar. Tijdens het maken van een nieuwe afspraak draait ze continu met haar tong een loszittende tand bijna 360 graden rond . Zo te zien mag die tand er wel uit?

Hij had er allang uit gemoeten, maar ik durf het gewoon niet. Drie weken geleden was ik ook hier en Veronique zei dat de tand er bij de volgend afspraak uit moest zijn. Hij hangt nog maar aan een draadje, het gaat echt niet!

Zal ik je even helpen?

Nee, nee, doe maar lekker niet. Ik ben zo bang dat het gaat bloeden.

Veronique kwam Els halen met vraag of ze tand al in een potje had zitten. Voorzichtig opende Els haar mond. Dat kan toch niet waar zijn, zei Veronique. Els nodigde mij uit om naar haar behandeling te komen kijken met de woorden: dan kun je daar misschien nog een stukje over schrijven.

Languit lag ze in de stoel, zonder dat Els het merkt haalde Veronique, met een snelle beweging, de tand uit haar mond. Het volgende gesprekje volgde:
V: Zal ik de tand eruit halen?
E: Oh nee, ik beloof dat ik dat de komende week zelf doe.
V: Dan stop ik hem toch gewoon weer terug!
E: Wat bedoel je daarmee?
V: Kijk eens tussen mijn duim en wijsvinger.
E: Oh wat stout, maar eigenlijk ben ik heel, heel blij, hartstikke bedankt!

Na de behandeling spreekt Els mij nog aan. Niet schrijven dat ik heb gezegd dat ik Veronique stout vond! Ze zijn hier echt allemaal superlief en aardig!