Home Orthodontie Apparatuur Praktijk Patientinformatie SOS

Om tien over half een betreedt een jongen van rond de vijftien jaar de praktijk. Hij neemt plaats in de wachtkamer en pakt zijn broodtrommel. Ben je niet een beetje vroeg?

Nee, zegt hij, als het kan is mijn afspraak hier altijd net na de grote schoolpauze. Eerst eet ik rustig mijn boterham op, ga dan in de poetskeuken mijn tanden poetsen en dan kan ik nog twintig minuten gamen hier op de spelcomputer. Thuis mag ik maar een uur gamen, dus dit is mooi meegenomen. Vaak heeft David dezelfde afspraak op dezelfde datum. Hij zit op een andere school en vroeger kende ik hem helemaal niet. Maar sinds wij hier bij mevrouw Borstlap komen noemen wij ons de beugelbekvrienden.

Na vijf minuten komt inderdaad David binnen. Hij eet naast Art zijn brood op en met zijn tweeen verdwijnen ze naar achter om tanden te poetsen. Vanuit de koffiekamer klinkt een stem: wat zijn jullie vroeg?. In koor antwoorden de jongens: doen jullie maar rustig aan, dan hebben wij ook iets meer tijd. Art kijkt mij lachend aan en zegt: dat zeggen ze altijd.

De twee zijn in een hevig voetbalspel verwikkeld als plots uit een speaker galmt: Art, je bent aan de beurt. De jongens stoppen onmiddellijk met het spel en leggen de controllers netjes weg.

Art spoedt zich naar de behandelruimte en in het voorbij gaan zegt hij nog: best cool als je naam uit zo’n speaker komt.