Home Orthodontie Apparatuur Praktijk Patientinformatie SOS

Kwaliteitssystemen spelen een belangrijke rol bij het op peil houden en verbeteren van de zorg die orthodontisten verlenen.

Kwaliteitskeurmerk en Branchecerificaat

Naast de specialistenopleiding van 4 jaar bestaan er in Nederland voor orthodontisten diverse kwaliteitssystemen, zoals intercollegiale toetsing(visitatie), certificering en bij-en nascholing. De kwaliteitssystemen spelen een belangrijke rol bij het op peil houden en verbeteren van de zorg die orthodontisten verlenen. Voor leden van de Vereniging van Orthodontisten is deelname aan het visitatieprogramma verplicht.

Een orthodontist is maximaal 5 jaar geregistreerd als orthodontist. Wanneer deze aan alle kwaliteitsvoorwaarden voldoet, wordt hij/zij weer voor de volgende 5 jaar geregistreerd. Dit is voor de patienten een garantie dat een orthodontist altijd bij de tijd is met zijn kennis en kunde. Het kwaliteitskeurmerk van de Vereniging van Orthodontisten wordt alleen uitgereikt aan de orthodontisten die aan deze eisen voldoen.

Orthodontistenpraktijk Borstlap-Engels voldoet aan deze eisen en is zowel in het bezit van dit keurmerk als ook het branchecertificaat!!!